Rijbewijs nodig? Binnenkort kun je misschien de New York schriftelijke test thuis doen

De staat New York is van plan om inwoners toe te staan ​​om de rijbewijzen online te testen.

 

Als de scène uit 1979 uit het klassieke tv-programma ‘Taxi’ in 2021 zou worden opgenomen, zou dominee Jim die zin nooit tegen zijn vrienden hebben uitgesproken toen hij probeerde vals te spelen bij zijn schriftelijke licentie-examen op een kantoor van het New York Department of Motor Vehicles.

 

 

In plaats daarvan, met New York klaar om meer mensen hun schriftelijke rijexamen online te laten afleggen, zou hij op een laptop aan zijn eettafel zitten. Hilarisch.

 

De Covid-19-pandemie heeft veel technologische veranderingen versneld, en de komende weken komt er nog een: online testen voor diegenen die een rijbewijs van klasse D New York willen.

 

DMV proefprogramma

De coming-of-age-dagen voor veel tieners om naar een saaie DMV te moeten sjouwen, zullen voor veel New Yorkers voorbij zijn, aangezien de staat DMV een drie maanden oud proefprogramma gaat uitbreiden zodat aanvragers van een vergunning hun verplichte test via online middelen.

 

“We proberen nu gewoon alle knikken eruit te halen”, vertelde staats-DMV-commissaris Mark Schroeder deze week aan de staatswetgevers tijdens een hoorzitting over de staatsbegroting.

 

“De Covid-19-pandemie heeft duidelijk gemaakt dat het bieden van overvloedige en gebruiksvriendelijke online transacties van het grootste belang is”, voegde hij eraan toe.

 

Met autokantoren in de staat die door New Yorkers worden aangevallen voor lange wachttijden – in sommige gevallen meer dan een maand – voor sommige DMV-transacties, was de regering van Cuomo verheugd om vorige week goed nieuws te delen toen wetgevers getuigenissen aflegden van staatsvervoersfunctionarissen, inclusief Schroeder, over het budget. Het motorrijbewijs theorie is gemakkelijk.

 

 

“Daar zijn we enorm enthousiast over”, zei Schroeder over het online testplan voor vergunningen.

 

Illegaal rijbewijs behalen

Het probleem is nu dat mensen – van tieners die voor het eerst hun rijbewijs proberen te halen tot immigranten zonder papieren die in aanmerking komen voor een rijbewijs in New York – persoonlijk moeten gaan om de test af te leggen bij een DMV-kantoor tijdens een bezoek, zeggen functionarissen dat ze anders binnen vijf minuten online worden ingevuld.

 

DMV-kantoren zijn alleen op afspraak. Verder kunnen, eenmaal binnen, ruimten voor het afnemen van vergunningstests veel minder mensen herbergen vanwege de regels voor sociale afstand van Covid-19.

 

Voer een rush in om meer DMV-transacties, zoals vergunningstests, beschikbaar te krijgen via internet.

 

Selectie vergunningsaanvragen

Het online vergunningtestprogramma is op beperkte basis gestart, waarbij ‘selecteer’ vergunningaanvragers de kans kregen om online een examen van 50 vragen af ​​te leggen in plaats van naar een DMV-kantoor te gaan. Het meest tijdrovende deel van het persoonlijke bezoek is het daadwerkelijk afnemen van de test. Oefenexamens theorie is gemakkelijk.

 

Dus hoe zorgt de DMV ervoor dat mensen, in de privacy van hun huis, geen beetje hulp krijgen bij de tests, hetzij van vrienden of misschien van Google of Bing?

 

Lisa Koumjian, een DMV-woordvoerster, zei dat er veiligheidsmaatregelen in de test zijn ingebouwd om fraude te voorkomen. Ze werkte niet uit.

 

Verder zei ze dat ouders of voogden van 16- of 17-jarige testpersonen moeten verklaren dat de tieners de test hebben gedaan zonder gebruik te maken van referentiemateriaal en dat er een overeenkomstige certificering is voor volwassenen die het examen afleggen. Ook moeten degenen die slagen voor de tests nog steeds een cursus van vijf uur volgen en slagen voor een rijtest om hun licentie te krijgen. Mensen die slagen voor de schriftelijke vergunningstest moeten persoonlijk naar een DMV-kantoor gaan zodat de staat hun identiteit, leeftijd en woonplaats kan verifiëren.

 

Online testprogramma vergunningen

De DMV-woordvoerster zei dat het online testprogramma voor vergunningen veel meer vergunningsreserveringen in de hele staat mogelijk zal maken, die zijn beperkt door regels voor sociale afstand.

 

In 2019 werden in de staat 437.778 Klasse D-rijbewijstests afgelegd. In 2020, toen persoonlijke transacties op DMV-kantoren niet waren toegestaan, bedroeg het aantal 420.123, zei ze.

 

Dus wat betekent een geel licht? Vertragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *